Skip to main content

Inspiratie is niet te koop. Niet bij de kruidenier op de hoek, niet bij de grote supermarkt, niet bij vrienden, familie of je geliefde. Was het maar waar… Nee, aan geld heb je in het geval van het vinden van inspiratie weinig tot niks. Het doemt gewoon op. Komt uit het niets. Is er gewoon. Of niet. Of soms, heel even. En dan moet je er snel bij zijn. Inspiratie is nogal vluchtig, moet je weten.

Bij mij verschilt het ‘hebben’ van inspiratie per dag. Per uur in de meeste gevallen. En gaat vaak gepaard met een persoonlijke ervaring. Of iets dat ik zie, zag of gezien heb of waar ik me op een gegeven moment begeef. Location based zeg maar… Dikwijls verschijnt inspiratie tijdens het douchen, op de fiets, aan tafel, bij het plegen van een telefoontje, een bezoek aan het kleine kamertje of heel abrupt en bijna asociaal, terwijl ik ongestoord en compleet relaxed in een spannend boek bezig ben.

Inspiratie komt wel vaker bij me op als ik er niet om vraag. Ongewild, maar wel gewenst ontstaat er dan een idee. Een inzicht en dikwijls een of beter nog… dé oplossing. Eentje die vaak niet voor de hand, maar wel heel simpel is. En direct een klus klaart of een concept oplevert.

Regelmatig wordt mij de vraag gesteld waar ik mijn inspiratie toch vandaan haal. Met andere woorden; hoe ik er op kom. Zelf weet ik eigenlijk het antwoord ook niet. Persoonlijk ben ik er blij om, dat het er ook totaal niet toe doet.

Maar goed. Om u een beeld te geven, deel ik hieronder een aantal van mijn bronnen van inspiratie. En kijk nou niet gek op als u het leest, want het kan ook u overkomen. Wellicht dat het u inspiratie geeft… Google, een hond met vlekken, vitamine D, Schiphol, de achterste treincoupé, een pet, de radio, Zweedse raadsels, ’the daily life’, de reclamewereld, Donald Duck, klassieke Volvo’s, kinderboeken, mijn vriendin, Corpus, incheckende toeristen, een ritje Breda, de kroeg, vrienden en familie, partners in crime, busstations, tweedehands winkeltjes, Parijs, snoeien, een duik in zee, ijs, Spotify, kleding, mijn bakfiets, Lego, briefgeld, rare tekenfilmfiguurtjes, de betekeniseconomie, Kakhiel, het woordje ‘immers’, mijn voortuin, columnisten, cabaret uit het zuiden des vaderlands, fraaie advertenties, lange ritten, vlechten, seizoensgroenten, roest, Playdoh-klei, internet, robots en drones, Dutch Design, vlinders, kleurpotloden, Instagram, slap ouwehoeren, gezelligheidsdieren, iets te veel bier, stropdassen en suitcases, Nike en Adidas, honkbalfilmpjes, BNN, biologie, meubels, chemische proefjes, maar bovenal de kleurrijke krabbels en verbale uitspattingen van mijn twee prachtige zoontjes. Het plezier, de fantasie en de dromen die zij elke dag met me delen, geven mij de onuitputtelijke energie om 24/7 geïnspireerd te zijn.

Author Ralf

More posts by Ralf
BEL ME NU
+
Bel mij!